Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

19 april 2021

Het ochtendgrijs blijft vandaag wel heel erg lang hangen. Eerst in de vorm van een koude mist die over het heuvelland hangt, dan in de vorm van grijze lucht en een miezerige spray … Geen teensletsen vandaag, dat is duidelijk. Het is geen top-ochtend, het is koud, grijs, nat en verkaveld. We rijden wat verkeerd, de komoot loopt vast, ons veerpont over de Maas vaart niet wegens COVID, we moeten omrijden langs een 4-vaksviaduct en tijdens dit alles krijgt Bart een vlieg in zijn neus die hij er zelfs met de opgietmethode niet uitkrijgt.

Maar goed, de dag krijgt in de namiddag een verrassende wending. De zon komt er een beetje door, het grijs verdwijnt en we rijden na het mooiste dorp van Vlaanderen, Oud-Rekem, het Nationaal Park, de Hoge Kempen binnen. En dat is prachtig! Naaldbomen in alle soorten en maten, zand, heide, plassen, het is een landschap dat ik niet ken. Bart breit wat lusjes aan onze route door het park langs lege zanderige wandelpaden. Het is hard trappen maar waw, wat een mooi gebied.

We overnachten op een campinkje naast de Mechelse Heide. De zon laat zich in de avond toch nog helemaal zien en zet de heide in een prachtig licht.

Een gedachte over “Hoge Kempen

  1. wegzijnwij schreef:

    Vlieg in de neus?! Opgietmethode?! Een onbekende wereld gaat voor me open!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: