Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

7 april 2021

Sneeuw! Hagel! Wind! De temperatuur keldert en mijn humeur ook een beetje. Op 5 en 6 april wordt alles gepakt en gezakt, de living ligt vol bergjes. Een bergje slaapgerief, 4 bergjes kleren, een bergje kabeltjes, een bergje schermen, tent en kampeerstoeltjes, tarp, tapijt, kookgerief … en zakjes … veel zakjes… allemaal waterdicht en perfect georganiseerd. Zo zijn wij!

Het zijn hectische dagen. Ons huis wordt verhuurd. Er moet opgeruimd, gekuist, en verhuisd worden. Bart stort zich op komoot voor de route, ik op de overnachtingen. Het wild kamperen zal voor later zijn, als het weer beter wordt en het landschap wat minder verkaveld. Gelukkig zijn er platforms als campspace en welcome to my garden waar mensen hun tuin openzetten voor trekkers. Welcome to my garden is helemaal gratis en biedt veel mogelijkheden in België. Camp space is een beetje sjieker en betalend maar je kan er ook hutjes huren, dus interessant! Naast het inpakwerk zijn er nog elke avond afscheidsdrinkjes aan een vuurtje met een klein gezelschap. Zeer plezant maar dodelijk na een week…

Op 7 april, 9:30 komen onze huurders ons huis overnemen, dus we hebben een echte deadline. We halen de deadline en zijn helemaal klaar, fysiek, in mijn hoofd denk ik nog steeds, my God, wat een shitty weer … kunnen we niet naar Thailand … Er zijn vrienden ons komen uitzwaaien, mijn hart wordt daar warm en week van… Nanou maakt zich al een beetje zorgen om de samenscholing van mensen… We rijden Gent uit, stoppen bij Ben en Ineke, die de kinderen hun schoolboeken voor volgend schooljaar zullen nasturen, stoppen bij bakker Klaas voor een berg zuurdesem lekkers on the house en dan zijn we weg, richting Waregem, of al places!

Nacht 1 brengen we door in de tuin van Tom waar we met een vuurtje, een soepje en een Rochefort 10 verwend worden. De etappe was kort maar koud. Onderweg zien we veel mensen heel erg verbaasd kijken, 2 gigafietsen, met een pak bagage, teensletsen on top en een streepje classic 1000 door de box schallend… Nanou vindt het schaamtelijk maar we krijgen wel heel veel sympathieke reacties, mensen steken een duim omhoog, doen een babbeltje en vinden het stoer.

13 gedachtes over “C’est parti

 1. Joke schreef:

  Oooo we gaan jullie zo missen ♥️

  Like

 2. wegzijnwij schreef:

  Nanou vindt het schaamtelijk… En dat al op dag 1 🤣🤣🤣
  Go go go, toppers!

  Like

 3. wegzijnwij schreef:

  Nanou vindt het schaamtelijk… en dat op dag 1 🤣🤣🤣 Schitterend! Go go go, toppers!

  Like

 4. Saskia Vanden Broeck schreef:

  Ha, jullie zijn niet ver van ons! Als jullie in de buurt van Lozer passeren, laat het weten hè! Ook altijd welkom voor een nachtje binnen of buiten slapen 🙂
  Have fun!

  Like

 5. Annick schreef:

  ♥️♥️♥️

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Daar gaan we heen van zodra de grenzen open gaan!

   Like

 6. Anniek schreef:

  Richting Waregem? Ik dacht dat jullie naar het noorden vertrokken? Nu te laat om uit te zwaaien…

  Like

 7. Annalies schreef:

  Goede reis, mooie mensen. XX

  Like

 8. Kurtulus schreef:

  Woop woop. Enjoy \../

  Like

 9. Jo schreef:

  Hey buurtjes

  Maak er iets wonderlijks van.

  Respect !!

  Like

 10. Doreen schreef:

  En route…eindelijk!

  Like

 11. Frank Roegiest schreef:

  Geniet van elk moment! Safe journey!

  Like

 12. Rika Godderis schreef:

  O Waauw! Bart en Griet! Nu pas door dat jullie op een avontuurlijke reis zijn vertrokken!
  Het gaat jullie goed!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: