Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

27 juli 2021, Sollentuna

Vandaag rijden we de laatste 56 km van onze 625 km naar Stockholm. We hebben afgesproken met vrienden in Sollentuna, een stadje 15 km boven Stockholm zelf.

Ready to bike!

De eerste kilometers rijden we door het natuurreservaat. Over dikke boomwortels, langs het meer. Het pad is gelukkig redelijk vlak en een prachtige start van de dag.

Het is een zware rit. De wind is gedraaid en in plaats van een verfrissende rugwind uit het noorden krijgen we vandaag een warme, droge zuiderwind in ons gezicht. De route loopt na het groene natuurreservaat nog een tiental kilometers door goudkleurige velden over rustige wegen maar daarna is er beton, asfalt en geen spatje schaduw, de jungle van snelle wegen rond een hoofdstad. En het is heet, we rijden in een braadpan van asfalt, Nanou zegt “zo leuk als er vrachtwagens passeren, dan hebben we schaduw”.

Maar gelukkig hebben we een einddoel waar we hard naar uitkijken, een wederzien met onze vriendjes Anneleen, Kurt, Rune & Janne. Rond 16u arriveren we op de droge campinggrond. We zien het zwarte volkswagenbusje van onze vrienden al van verre staan en rijden er recht naartoe. Er volgt een lange zwoele avond met veel Belgisch bier, gelach en getater.

Een Duvel!

3 gedachtes over “Naar Stockholm – finale etappe

  1. Marjan schreef:

    Heerlijk dat jullie elkaar daar terug hebben gezien Griet!
    Marjan, mama Anneleen.

    Geliked door 1 persoon

  2. mapa schreef:

    Ja man, met een duvel in de hand kom je door gans her land !
    Een gouden medaille voor de ploeg Bartgrietson !

    Kusjes en knuffels,

    Pappie

    Geliked door 1 persoon

  3. Fien De Geyter schreef:

    Zalig! Geniet van de compagnie, het Belgisch bier en de kater 😘

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie