Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

10 april 2021

Het weerbericht voorspelde voor vandaag niet veel goeds. Buien in de ochtend, buien op de middag en buien in de namiddag. We ruimen ons natuurhuisje op, gespen ons in onze goretex en steken de classic 1000 in een waterdichte fietszak. We bevinden ons in het strijdtoneel van de Brabantse Pijl, daverende kasseien, open velden en pittige klimmetjes. Na 200 meter rijden gaat het loodrecht omhoog… zweten, warm, heet, sudderen in de goretex.

De waterspiegel

Voor onze lunch speuren we naar een afdak. Het wordt de inkom van een kerk. Nanou is bezorgd, mag dat wel? Ja zegt Bart. Mama en papa zijn allebei nog steeds gedoopt, de kerk kan nu eindelijk iets terugdoen voor ons. Ze ziet het toch niet zitten en leunt tegen de kerkmuur onder de dakgoot.

We hebben via welcome to my garden een tuin in Hannut om onze tent te zetten. Rond 16u arriveren we op het adres. Nat, natter, natst,… Zonder aan te bellen opent Jean-Luc zijn voordeur “Vous êtes des cyclistes qui cherchent un abri”. “Ouiiiiiii!” piepen wij. We kunnen onze tent op het terras onder een afdakje zetten, en le petit moet die niet wat opwarmen? Wil hij een warme douche nemen? Warme chocomelk? Ramon knikt ja op alles wat hem wordt aangeboden. Jean-Luc laat ons ons installeren in zijn veranda om op te warmen, onze kleren te drogen, brengt ons koffie en taart. Wat een warmte! Uiteindelijk mogen we onze matjes ook uitrollen in de veranda en met een lekker biertje erbij sluiten we deze natte maar ook warme dag af.

Opwarmen en spelletjes spelen in de veranda met roodkaak
Olé! Een droogkot

3 gedachtes over “Van de regen in de veranda

 1. wegzijnwij schreef:

  Die warmte van de ontmoetingen blaast de regen wel weer weg!

  Like

 2. Sofie schreef:

  Merci Jean-Luc pour votre hospitalité ❤️

  Like

 3. Doreen schreef:

  Griet, wat een toeval dat jullie in de veranda van mijn vroegere collega terechtgekomen zijn! De wereld is klein, of België toch alleszins 😁

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: