Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

14 juli 2021, Trysunda

Vandaag varen we naar het eilandje Trysunda. Om 18u. De haven is een halfuurtje fietsen van ons idyllisch strand. Dat betekent dat we het zeer rustig aan kunnen doen vandaag.

En dat doen we ook. Ik doe een ochtendloopje naar het meer van gisteren. Het is lopen zoals ik het het liefste doe. Huppen tussen dikke boomwortels en platte stenen, stijle klimmetjes in de schaduw van een groen woud. Ik loop rond het meer tot het pad plots stopt en er een granieten muur van 20 meter uit het water rijst. Ik kan klimmen, terugkeren of zwemmen naar de andere kant. Het wordt zwemmen en hoe zalig is dat! In knalhelder water met gigantische bomen op de bodem.

Iedereen geniet van het nietsdoen.

… met dode vissen spelen…
… chillen met Billy…

We ruimen ons nest op en staan zeer op tijd in de haven van Köpmanholmen. Er kon geen ticket voor de fietsen geboekt worden. We weten ook niet of ze eigenlijk wel mee kunnen en zijn een uurtje op voorhand om een eventueel B-plan te bedenken. Dat blijkt gelukkig niet nodig. De boot is groot genoeg. De fietsen kunnen aan boord.

Het is een dik halfuur varen naar Trysunda. De zee is rustig en er is een windje. Tegen dat iedereen naar het toilet is geweest zijn we er al. De boot meert aan in een kleine vissershaven. Het binnenvaren is heel mooi, rode vissershuizen, groene bergen in een kleine baai. Het heeft een hoog postkaartgehalte.

We rijden naar een strandje een kilometer van de haven langs een zanderig pad door het bos. Het strand is een pareltje. Gladde rode warme rotsen aan het water, roze bloemen langs het strand, een granieten muur met dennenbomen die het gekrijs van de meeuwen weerkaatst. Hopelijk gaan die straks ook slapen.

2 gedachtes over “Een eiland!

 1. Rudi de geyter schreef:

  Grietje, Dat zijn toch steeds mooie berichtjes

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde schreef:

  Prachtig weeral ! Hele mooie beelden,.. we reizen mee.
  Dikke kus

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: