Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

28 juni 2021, Storsjö

Een wilde nacht in de hangmat. Te koud, teveel activiteit onder de vissers, teveel licht, een loslopende hond, teveel gestommel, en echt te koud … De hangmatformule is geen succes. Bart en ik slapen nauwelijks. De jongelui daarentegen knorren tot 10u in de tent!

Het is een stralende dag met weinig op het programma. We ontbijten uitgebreid tot de middag en hebben een vissersbootje gehuurd om over het Storsjön meer te cruisen.

Master Captain

We krijgen een mooi sloepje met speciale sticker om de vis te meten. De motor is zeer licht en klinkt hard in overdrive. Maar het is heerlijk pruttelen over het stille meer en ik ben blij dat hij niet te snel kan. De blondies houden nogal van adrenaline en ik iets minder.

Iedereen neemt het roer in handen. De kinderen hebben vertrouwen en varen op volle kracht. Ramon doet een paar wilde moves en is verslingerd aan alles behalve rustig cruisen. Nanou is captain coolness en vaart vastberaden recht op haar doel af. Bart is de rust, het geduld en de behendigheid zelve en geeft ieder temperament vertrouwen om het roer te bedienen. Bij mij gaat alles in slow mo. Gemotoriseerde snelheid en ik zijn geen goede vrienden.

Fast en Furious Captain
Cool Captain
Easy Going Captain

Het is een warme dag en het meer brengt verkoeling. Op een eilandje leggen we aan en vinden er veel mieren, maar ook uitstekende ketsstenen.

We doen het zeer rustig aan vandaag. De kinderen rijden wat rond op de camping met mountainbikes. Er is een lekker restaurant met een heerlijk terras. Morgen gaan we 3 dagen stappen naar de Helags.

2 gedachtes over “Iedereen kapitein

  1. wegzijnwij schreef:

    Heerlijk. Op de rustdag rijden de kids rond op een mountainbike… eindelijk eens fietsen! 💪

    Like

  2. Fien De Geyter schreef:

    Hahaha, maar schatje toch! Slomomama, iémand moet het zijn he! Weet je nog wat een slak zegt als ie op ‘n schildpad zit? (“Whiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!”)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: