Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

24 juni 2021, Högvålen

Het is volle maan. Een grote oranje bol boven de rivier. Ramon en Nanou woelen in hun hangmatcocon. Bart en ik woelen in onze slaapzak. Om 3u zijn we allen wakker. De zon komt op. Nanou wil toch in de tent. We vallen uiteindelijk weer in slaap en worden pas om 10u wakker.

Sunrise

De warme dagen hebben 1 groot nadeel. De muggen zijn nu echt wel in groten getale aanwezig. Vandaag is er geen wind. Muggenalarm dus. Ze zwermen rond je, landen overal, op je benen, voeten, handen, nek, haar,… ze zoemen en ze steken en ze zijn irritant. De chemische muggenspray helpt een beetje. Ze landen niet op de besprayde zones. Maar ze landen er wel naast en ze zwermen ook nog steeds rond je. Een vuur maken helpt nog het best en dan in de rook gaan zitten. Tegen dat we vertrekken heb ik al een eerste muggeninzinking.

We rijden een prachtige rit met heel veel rendieren op ons pad en klimmen opnieuw tot aan de boomgrens. Het gaat op en neer langs de hoogvlakte. Het zijn mooie slingerende wegen met bijna geen verkeer. Huizen komen we ook niet tegen. Hier en daar kleine vakantiehuisjes. Nu nog leeg maar dit weekend wordt midsommar gevierd en dan vindt er een grote uittocht plaats naar de vakantiehuisjes.

We eindigen op een rustplaats een beetje van de weg. De muggen hebben ons direct geroken en zwermen rond de fietsen. We springen allen in het riviertje om te ontmuggen en ons zweet af te spoelen. Daarna lekker roken aan het vuur. Het is een mooi plekje maar na het eten duiken we toch de tent in. Maar eerst nog eens plonzen!

Een gedachte over “Mosquito valley

  1. Hilde schreef:

    Muggen … daar word je toch echt zit van !
    Niettemin, geniet verder van al het moois.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: