Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

12 april 2021

Na een blik op de kaart en het weerbericht voor vandaag schommelt mijn stemming tussen lichte bezorgdheid en lichte paniek. We hebben een 45 km voor de boeg met daarin 800 hoogtemeters. Het weerbericht zegt 4 graden, bewolkt in de ochtend en vanaf 12u 100% kans op regen, hagel en sneeuwbuien. Slik, dat wordt stevig. Ons ontbijt moet ons de nodige kracht geven en bestaat uit pannenkoeken met petit suissekes, suiker en choco. Het gaat onmiddellijk omhoog in de zon. Zweten. De hele ochtend speelt de zon verstoppertje met dikke grijze onweerswolken. Het is heuvelachtig groen en prachtig fietsen.

Om 12u rijden we door Odette en begint het dan toch te sneeuwen. Het is ook op slag ijskoud. In het centrum van het dorp is een Total shop waar we even opwarmen en schuilen. Marginaler dan dat wordt het niet.

Marginaler dan dit wordt het dus niet

De zon komt er dan toch terug door en er volgt een prachtige etappe door de bossen , langs gravelpaadjes en groene weides. Er is bijna geen verkeer, the Ardennes, love them!

Dan gaat het stijl naar beneden langs een glibberig graswegje waar we alletwee een sliding maken en verder te voet afdalen. Het doet deugd om even niet in het zadel te zitten.

Huppeldiehup

De laatste etappe loopt vanaf Bomal naar Erezée waar we afgesproken hebben met onze vrienden, Jef en Linne. Er volgt nog een gezapige en daarna stevige klim tot aan onze eindbestemming.

Het venijn zit hem in de staart

De eindklim gaat vlot, met een stop in het meest stijle stuk, en rond 16u arriveren we onder een stralende zon bij Jef en Linne. Het terrasjesweer is van korte duur. Rond 18u wint de sneeuw het van de zon en schudt zich uit over het landschap.

Sneeuw begot!

4 gedachtes over “Zon, sneeuw en ketsen in de Ourthe

 1. Hilde schreef:

  Mooie foto’s en altijd blij jullie wedervaren te lezen … Grietjes van Lili, ze zit elke dag uit de kooi de boel te observeren.
  Dikke kus.

  Like

  1. Hilde schreef:

   Groetjes vaneigens …

   Like

 2. Mieke & daniel schreef:

  Dag Griet & co. Ook wij volgen af en toe jullie route & avontuur. Benieuwd hoelang jullie nog in België moeten blijven ? Maar geen nood gisteren op radio melding dat de Gentse feesten andermaal niet zullen doorgaan., dus tijd zat ! Zeg maar a Nanou dat de kerken net openstaan voor vreemdelingen….
  Hier vandaag ganse dag volle zon, dus mss komt die naar de Ardennen. Groetjes uit Damme.

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Ik zal het haar zeggen Mieke!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: